Financieel overzicht

Als ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor uw inkomsten. U bent uw eigen werkgever, uw sociale vangnet en uw pensioenfonds. Het is belangrijk dat u die taken serieus neemt en uw financiën goed plant.

Daarbij zijn zakelijk en privé moeilijk te scheiden. In een goed financieel plan worden dan ook alle financiële aspecten van uw leven meegenomen. Uw winstcijfers en andere (gezins)inkomsten, uw vermogen en schulden, uw verzekeringen en aanspraken. Als ondernemer heeft u een bijzondere positie omdat u nauwelijks kunt terugvallen op sociale voorzieningen. Aan de andere kant bent u als ondernemer flexibel en heeft u tal van financiële kansen.

Als financieël specialist brengt WTC Benefits graag overzicht in uw totale financiële situatie. Wij stippelen voor u een aantal routes uit zodat u uw doelen kunt verwezenlijken.

Wilt u de regie houden over uw eigen financiële situatie? Maak dan een afspraak met ons voor het opstellen van een financieel plan.

Voor elk wat wils

Een goed pakket employee benefits is een pakket met variatiemogelijkheden. Uw werknemers hebben verschillende wensen, uit persoonlijke voorkeur, maar ook bijvoorbeeld vanwege verschil in sekse, levensfase en thuissituatie.

Een vrouw wil iets anders dan een man, een medewerker van 20 heeft andere wensen dan iemand van 55 en een alleenstaande heeft niet dezelfde wensen als een vader.

Daarom is een gevarieerd employee benefits-pakket noodzakelijk, waarbij u er wel op moet letten dat de pakketten globaal evenveel waard zijn. Combineer in geld waardeerbare extra's met verlof- en opleidingsmogelijkheden.

Onderschat ook niet het bindende effect dat een goed pakket heeft. Onderscheid u positief als werkgever van uw collega's.

WTC Benefits gaat graag met u om tafel zitten om een evenwichtig, gevarieerd en aantrekkelijk pakket samen te stellen. Neem daarvoor contact op.

Partner in risicobeheer

Risicoanalyse is de start van een verantwoord risicobeleid. Als u weet welke risico's uw onderneming loopt en wat de impact daarvan zou zijn, kunt u doordacht actie ondernemen.

Voor een goede bedrijfsvoering is het onderkennen van risico's uitermate belangrijk. Er kan binnen uw bedrijf immers van alles gebeuren. Bij brand bijvoorbeeld kan de schade zeer hoog oplopen.

Maar u kunt ook schade krijgen aan een machine of aan administratieve bestanden. En wat als door (gedeeltelijk) verlies van gebouwen of installatie uw bedrijf niet kan draaien? U heeft dan geen omzet, maar moet wel loon doorbetalen.

Als ondernemer kunt u bovendien aansprakelijk gesteld worden voor schade aangericht aan derden. En u loopt het risico dat uw afnemer of opdrachtgever niet betaalt.

Als specialist in bedrijfszekerheid kan WTC Benefits een belangrijke partner zijn in risicobeheer. Zo zijn wij u van dienst bij het maken van een goede risicoanalyse. Ook adviseren wij over de vraag of u de risico's zelf kunt dragen of dat u ze verzekert.

Natuurlijk gaat WTC Benefits voor u graag op zoek naar goede verzekeringen en kunt u voor een zorgvuldige schadeafwikkeling op ons rekenen.

Up-to-date verzekeringspakket

Verzekeringen zijn noodzakelijk voor uw onderneming. Bepaalde risico's moet u nu eenmaal afdekken omdat de financiële consequenties van een schade of ongeval te groot zouden zijn. Maar teveel verzekeren is natuurlijk niet noodzakelijk.

Een onderneming ontwikkelt zich stapsgewijs. En het verzekeringspakket volgt die ontwikkeling meestal.

Daarom lijkt een verzekeringspakket na verloop van tijd bij veel bedrijven op een lappendeken: bij elke nieuwe fase is er een extra dekking aan vastgeplakt of een bestaande dekking uitgebreid. Na verloop van tijd is het verzekeringsbouwpakket een onoverzichtelijk geheel geworden, met soms overbodige dekkingen en soms gevaarlijke gaten in het pakket.

Het is daarom verstandig om met enige regelmaat uw pakket te updaten en op te schonen, zodat de dekking weer exact aansluit bij de fase waarin uw onderneming zich bevindt en u niet teveel premie betaalt.

Uiteraard adviseert WTC Benefits u daarbij graag.Dienstenwijzer

Download hier de dienstenwijzer van WTC Benefits.